Sverige 2018, Camper, Familj, Husbil, Sunliving, Vadstena, travelling with kids, vadstena slott, vadstena ställplats

Vadstena slott med ställplats in på knuten

 
Vadstena är en otroligt fin och stämningsfull stad. Här sitter historien bokstavligen i väggarna. Vi parkerar på Vadstena ställplats som vi hört både ris och ros om. Vi gillar den eftersom den har ett helt suveränt läge! Den ligger precis vid Vättern och Vadstena slott. De bästa platserna är direkt vid sjön där de lyckosamma som hunnit först kan njuta av den behagliga eftermiddagssolen.
 
 
Fram med sparkcyklarna och ut på upptäcksfärd. Vi beundrar det slott som Gustav Wasa byggde under 1500-talet och njuter av vegansk glass som vi hittar på kaféet strax intill. Barnen får syn på en lekplats där vi stannar till och Lilja upptäcker det genialiska med att gunga. Parken är vacker och lummig.
 
 
Slottet har stängt men vi vandrar in på borggården. Rosalie tycker att det vore kul att bo i slottet och vi funderar en stund över hur det egentligen är att bo på ett slott. Säkert tjusigt, men jobbigt att städa.
 

I parken vid Vättern hålls det picknick här och där. Vi är hungriga och lite trötta, klostret får vi se en annan gång. Vi läser Mio min Mio och tjoar när Sverige vinner VM-guld. Vi somnar nöjda. Härnäst: färja från Malmö till Travemunde. Då börjar resan på riktigt! Vi ser fram emot den medeltida staden Quedlingburg, Tysklands bäst bevarade med korsvirkeshus i det oändliga. Mer om det i nästa inlägg!