, Tyskland, Vandring Alpencamp am Wank, Alperna, Barnsemester, Bilsemester, Camping, Europa, Garmisch-Partenkirchen, Germany, Husbil, Stellplatz, Ställplats, Tyskland, Wankbahne

Tyska alperna och södra Bayerns pärla

 
Det är mäktigt att komma till södra delen av Bayern och orten Garmisch-Partenkirchen. Bergen är storslagna, framförallt Zugspitse som med sina 2 962 meter är Tysklands högsta topp. Det går att ta sig upp på toppen med gondol eller bergbana men eftersom vädret är si sådär väljer vi att åka upp på toppen av berget Wank istället.
 
 
Det är 1 780 meter och fördelen att åka upp här är att det kostar hälften så mycket och man kan vandra uppe på toppen.
 

Ställplatsen Alpencamp am Wank var en höjdare och människorna här var avslappnade och trevliga! Hans är som Rudolf i Sune på bilsemester, ”bästa platsen!”
 
Det märks att i princip alla är här för att vandra eller cykla, gamla som unga. Det är härligt att se så många ge sig upp för alpsluttningarna och när barnen blivit större ska jag defintivt åka tillbaka hit för lite längre vandringar.
 

Ställplatsen ligger alldeles i närheten av liften upp till Wank och barnen har redan sett gondolerna passera medan vi inmundigar vår frukost. De är eld och lågor! Det är tur eftersom vi inte visste om en gondolfärd skulle vara i äventyrligaste laget för dem.
 

Inte då! De kan inte hoppa in i gondolen snabbt nog och när de väl är inne och vi rör oss uppåt tjuter de av förtjusning. Det är onekligen spännande att titta sig omkring och även titta ner på de tappra vandrare som med stavar knatar upp bland de högresta granarna.
 
 
 
 
För varje höjdmeter vi vinner belönas vi med än vackrare vyer.
 
 
Inget bälte? Nix! I en gondol sitter man lite som man vill.
 
 
To infinity and beyond!

 
Det är inte bara barnen som har spring i benen.
 

Uppe på toppen är det inga branta stup att oroa sig för, här är barnen som kalvar på grönbete. Rosalie börjar genast plocka blommor. Vi får hålla dem borta från de vackra orkidéerna som de ivrigt sträcker sina händer efter.
 

 
 
Aron får den lysande idén att rulla nedför blomsterängen. De känner livet i sig här uppe på alptoppen! Men trötta små ben gör att vi får locka med godis och kakor nu och då för att surmunnen ska bli glad.
 
 

Det är en brokig skara människor som tagit sig upp på Wank. Några verkar nöja sig med att sitta på en bänk och röka en cigg, andra skjuter på en barnvagn och några slöar i serveringens solstolar. Två nunnor har åkt upp med gondolen för att slå sig ner på en parkbänk och visst känner man sig närmare himmelriket här.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det här är annorlunda mot för vår otillgängliga fjällvärd i Sverige. Här kan vem som helst få njuta av naturen, många gondoler är även handikappanpassade. Och det verkar som att en kall öl aldrig är långt borta i alperna, det finns serveringar överallt. Ganska trevligt tycker jag.

 
 
#1 - - Anders:

Gud så underbart ni verkar ha det på eran semester😃

Svar: Vi har det toppenbra :-)
Emilia

#2 - - Anonym:

Härligt och underbara bilder! Ni birde ge ut en bok! Kram

Svar: Vad kul att höra! kram
Emilia