Vi är i Österrike

 
Klockan är fem på eftermiddagen när vi drabbas av övermod och bestämmer oss för att lämna Garmisch-Partenkirchen. Vi tänker ”Det är en baggis, vi är i Österrike på ett par timmar” Näppeligen. Det är som att alla bestämt sig för att ge sig ut på vägarna kring Munchen-Salzburg samtidigt som oss. Vi stannar för att köpa vinjette som behövs för att få köra på de österrikiska vägarna. Vi dividerar vart på vindrutan den ska sitta eftersom polisen enligt ryktena bötfäller skoningslöst de som inte har vinjetter och även de som är felplacerade. Inte nog med det. Vi väljer att stanna på den mest överfulla och mest kaotiska bensinstation jag någonsin sett…för att köpa lite glass, och en vinjette så klart.

Efter att ha sölat i sig glassen ser barnen själva ut som en glass. Eftersom det till och med är ungefär 100 meter lång kö för att tanka så är det inte utan en viss vedermöda vi rattar oss ut på motorvägen igen.

Vi har inte bokat camping och inser att i Österrike dräller det inte av ställplatser på samma sätt som i Tyskland. Den camping vi planerat att åka till i St Wolfgang är full och vi ringer runt till samtliga campingar runt sjön men alla är fullbelagda eller stängda. Sent på kvällen får vi köra ytterligare 10 mil på snirkliga alpvägar för att åka till den ställplats som mirakulöst nog har en plats kvar. Men en fin plats är det! Vi får dricka morgonkaffet på en förstklassig gräsmatta med alptoppar som utsikt.
 
 
Det är en ca 30-gradig dag vi vaknar till och vi åker till Hallstatt som ligger i Salzkammergut. Det är sanslöst smala och branta vägar och det är motorbromsning som gäller för att inte bromsarna ska paja. Men det är också ett majestätiskt landskap att puttra fram genom. Vi parkerar på en ruskigt dyr bussparkering och cyklar in till Hallstatt.
 
 
Det är en liten by som är mycket turistig men ändå mysig. Många butiksägare verkar lite trötta och det känns nästan lite overkligt att människor på riktigt bor och arbetar här.
 
 
Vi vill också bada!
 
 
Det var mycket populärt att åka båtturer på Hallstätter See, i lite större båtar än denna förstås.
 
 
I Hallstatt ligger byn alldeles vid vattnet med må butiker och restauranger.
 
 
Svanarna simmade fram till barnen i hopp om en och annan godbit. 
 
 
Här kan den som intresserar sig för salt ta en tur i världens första saltgruva. I Hallstatt har det funnits människor sen tidig järnålder och här finns även några av de tidigaste arkeologiska fynden från kelter. Lite Sagan om ringen-känsla är det allt men det är också lite skönt att cykla tillbaka och åka vidare.
 
Och visst är det som alla säger, Salzburgerland är enastående vackert!
#1 - - Sandra:

SÅ VACKERT!!

Svar: Härligt med positiv kommentar!
Emilia