Vandring, Österrike Alperna, Austria, Barnsemester, Bilsemester, Camper, Camping, Europa, Europe, Gosau, Gosausee, Husbil, Kids, Salzburgerland, Salzkammergut, Småbarn, Österrike

Smaragdsjön Gosausee


När vi lämnat Hallstatt bakom oss gör vi en avstickare till Gosausee som är en  overkligt vacker sjö några mil från Hallstatt. Är du i närheten, åk dit! När vi passerar den lilla orten Gosau och närmar oss sjön tornar de mäktiga bergen upp sig.
 
 
Det lilla samhället Gosau.
 

Nästan framme...
 
 
Framme!
 
 
Hakorna ramlar ner mot marken, det här är Österrike som jag drömt om! En kristallklar, smaragdgrön sjö omgiven av dramatiska berg som reser sig mot skyarna. De täta granskogarna klättrar så högt upp de orkar på bergssluttningarna.
 
 
Badar dem där nere? Då måste vi titta på!
 
 
Barnen fascineras av att se hur vatten omvandlas till el. 
 
 
Plaskdags!
 
 
För mig hägrar den vandringsled som går runt hela sjön. Det spritter i benen på mig och om än vi har ont om tid vandrar vi ändå en bit längs stigen.
 
 
Kommer ni eller?

 
Skogarna är lummiga och täta.
 
 
Mysiga små stugor där mat serveras .
 
 
Mäktiga bergssluttningar.
 
 
Promenaden runt sjön tar ca 1,5 timme, varierar såklart beroende på tempo.

 
Folk badar och samsas med korna om den lilla gräsyta vid sjön som finns. Korna här måste må prima ballerina, de verkar vandra omkring precis som de behagar. När man minst anar det hör man en koskälla uppe på de branta sluttningarna och ner genom de täta granskogarna kommer det kor och kalvar lunkandes.


Cykelförbud på lederna men springa funkar ju!
 

Nu är det tävling!
 

Vacker och trolsk granskog.
  

Det krävs ett visst mått av övertalning för att få med barnen från sjön och en liten stenhäll de hittat. Och här hade jag gärna stannat längre och vandrat runt hela sjön. Det får bli en annan gång!